Uplev Klassisk Dansk Mat

I Köpenhamn finns över 2000 restauranger. Vi har valt ut några bra restauranger i olika genrer där man kan njuta av god mat, dryck och äkta dansk “hygge” och “smil”. Fullända er Köpenhamnsweekend med en bokning på några av köpenhamns bästa restauranger.

Restaurant Zeleste

En gemytlig och högklassig restaurang i Nyhavn. Här blandas en härlig atmosfär med en meny som bjuder på traditionsrika rätter med en elegant “touch”. På sommaren öppnar de upp sin mysiga innergård.

Mer info

Store Strandstræde 6, Danmark

Restaurant Schönnemann

Välkomna till Köpenhamns äldsta “Frokostrestaurant”. Mörkt trä, blyinfattade fönster, fotogenlampor och vita dukar på borden ger en underbar atmosfär. Här serveras smörrebröd, fisk och småvarma rätter och klassisk dansk frokost sedan 1877.

Mer info

Hauser Plads 16, Danmark

Restaurant Puk

Restaurant Puk är inredd i gammal stil med mycket trä och tjocka bjälkar i taket. På lunchen är det smörrebröd och klassiska anrättningar som gäller och på kvällen kraftiga danska klassiker som plankstek m.m. Portionerna är stora och priserna rimliga.

Mer info

Vandkunsten 8, Danmark

Nyhavns Faergekro

Denna mysiga restaurang har också den klassiska, danska rustika inredningen. Deras specialité är entrecôte eller grillad laxkotlett. De har också en populär festmeny där man själv kan kombinera sin meny. Vinälskare och ölälskare kan här få sitt lystmäte.

Mer info

Nyhavn 5, Danmark

Café & Restaurant Ofelia

I skuespillerhuset ligger denna ljusa och fräscha restaurang, som blandar såväl danskt som internationellt kök. Utsikten är magnifik med Operaen på andra sidan vattnet. Fungerar både som café, lunchrestaurang såväl som kvällsrestaurang.

Mer info

Skuespilhuset, Sankt Annæ Plads 36, Köpenhamn, Danmark

Det Lille Apotek

Köpenhamns äldsta restaurang som är en typisk dansk restaurang med en mysig rustik miljö. Här kan du få allt från danska specialiteter till klassiska kött & fiskrätter. Prova gärna deras Stonebeef, där man får in en varm lavasten, på vilken man själv steker sitt kött. Mycket social och  uppskattad rätt.

Mer info

Store Kannikestræde 15, Danmark

Tivolihallen

Traditionell dansk restaurant från början av 1920-talet. Interiören är tidstypisk för tiden och både service och mad håller hög kvalité. Som traditionen bjuder serveras här självklart både smörrebröd såväl som klassiska danska rätter. Atmosfären är speciell och oförglömlig.

Mer info

Løngangstræde 27, Danmark

Bryggeriet Apollo

En mycket populär och trevlig restaurang utanför Tivoli. Här brygger man sitt eget öl i stora kopparkärl. Till middagen kan man således beställa in öl i alla storlekar, allt från ett litet glas till en 10-literstunna för hela sällskapet. Prova gärna Apollos specialitet, Spareribs.

Mer info

Vesterbrogade 3, Köpenhamn, Danmark

Restaurant L’Alsace

Som man hör på namnet är detta en franskinspirerad restaurang som serverar högklassig mat med den rätta ”touchen”. Deras specialité, hemlagad gåsleverpaté, brukar finnas med i någon av rätterna. Mysig miljö inomhus samt en härlig inglasad altan som även är uppvärmd på vintern.